Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Studenten geven dansworkshop aan ouderen: 'Leuker dan bingo!'

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Na al dat binnenzitten met het koude weer - en natuurlijk corona - is voor het voor velen een zegen dat het makkelijker wordt om in beweging te komen. Dat geldt voor jongeren, maar zeker ook voor ouderen. En in Utrecht komen die generaties nog samen ook om de stramme lijven weer aan het werk te zetten. Ouderen uit de Utrechtse wijk Ondiep krijgen van een groep studenten een dansworkshop. Van salsa tot rock 'n roll: alles komt voorbij.

Twee jonge studenten geven de workshop. Zittend op hun stoel doen ze de danspasjes voor. In het begin overheerst bij de meeste deelnemers nog een licht gevoel van ongemakkelijkheid, maar zodra Let's Twist Again van Chubby Checker aan wordt gezet, gaan de meesten los. "Ik ben gek op dansen! Dat heb ik altijd met mijn vrouw gedaan."

Studenten geven ouderen een dansworkshop. Die blijkt leuker te zijn dan de Bingo, aldus de bezoekers!


Van tevoren kwamen er al een hoop aanmeldingen binnen. Zo veel zelfs dat niet iedereen mee kon doen, vertelt Noortje Rozema van Oog voor Utrecht. Zij werkte samen met de studenten en zorgde ervoor dat de ouderen op de hoogte waren van de workshop. "We hadden meer dan veertig aanmeldingen. Maar er mogen nog steeds maar zo'n dertig mensen in het gebouw."


Verbonden met de stad


Het idee voor de workshop ontstond bij een groepje studenten die actief is voor Stichting 't Sticht. Dat is een organisatie van twee Utrechtse studentenverenigingen. "Ons doel is om maatschappelijk betrokken te raken", vertelt Nan Gratama. Zij hielp bij het organiseren van de workshop. "Studenten hebben vaak het imago dat ze ongeďnteresseerd zijn en niet met de stad verbonden zijn."

Volgens Nan klopt dat niet en zijn er genoeg studenten die wel gemotiveerd zijn. Ze zouden alleen vaak niet weten hoe ze kunnen helpen. "Wij helpen ze daarmee. En tegelijkertijd geven we wat terug aan de stad waar we zo'n leuke studententijd hebben."


'Hier worden we lenig van'


De deelnemers zijn ondertussen helemaal overtuigd van het concept. "Ja, even losmaken!" Daar is de rest het ook mee eens: dansen is goed middel om gezond te blijven. "We doen iedere maand bingo. Maar dat mogen ze van mij wel schrappen en dan dit in de plaats doen. Want van dat bingo steken we toch niks op en hier worden we lenig van!"

 De studenten doen de bewegingen voor. De studenten doen de bewegingen voor. | Foto: RTV Utrecht / Carmen Nelissen


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -