Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Meer stageplaatsen voor mbo'ers door coronaversoepelingen

PROVINCIE UTRECHT - Door de versoepelingen van de coronamaatregelen bieden bedrijven in en rond Utrecht weer meer stageplekken aan mbo'ers. Dat blijkt uit cijfers van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Volgens de organisatie zijn in heel Nederland op dit moment 12.209 van de in totaal ruim 507.000 mbo-leerlingen op zoek naar een geschikte stage of leerbaan. "Hiermee is het percentage studenten dat een stage of leerbaan zoekt onder de 3 procent van het totale aantal mbo-studenten gekomen", aldus SBB.

Lees ook: MBO in problemen door gebrek aan stageplaatsen: 'Een beroepsopleiding zonder stageplek is echt helemaal niks'

De grootste daling van de tekorten doet zich behalve in de regio Midden-Utrecht voor in de regio's Rijnmond, Groot Amsterdam, Rijk van Nijmegen en Haaglanden. "In sommige sectoren, zoals bij kappers en schoonheidsspecialisten, was zichtbaar dat de versoepelingen van de coronamaatregelen begin maart een positief effect hadden op het aantal beschikbare stageplekken", stelt de organisatie.

In de zorg is het gebrek aan stages en leerbanen het grootst. De reden voor de stagetekorten in deze sector is het gebrek aan begeleidingscapaciteit door de drukte als gevolg van de coronacrisis.

Lees ook: Stagiairs gaan prikken in vaccinatiestraat Houten

SBB roept bedrijven op om "in deze moeilijke tijd" erkend leerbedrijf te worden en stages en leerbanen aan te bieden aan mbo-studenten. "Voor mbo-studenten is leren in de praktijk een cruciaal onderdeel van hun opleiding".

Lees ook: Stagelopen in coronatijd: 'Je moet een beetje creatief zijn'

De organisatie voorziet dat een deel van de stages wordt doorgeschoven naar het nieuwe schooljaar en er dan mogelijk extra veel stageplekken nodig zijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -