Spelers FC Utrecht balen met flinke kater: 'We wilden alle steun bekronen'

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht-spelers Willem Janssen, Mimoun Mahi en Bart Ramselaar balen dat ze hun club geen ticket voor de tweede voorronde van de Conference League hebben bezorgd. De drie zagen een slechte eerste helft, maar een strijdende tweede helft zonder Utrechtse treffers.
Het is zonde dat het op het moment suprême niet lukt
Willem Janssen
FC Utrecht ging met 2-0 onderuit tegen Feyenoord. "We zijn super teleurgesteld dat je weer een finale verliest in De Kuip", vertelt Janssen tegen RTV Utrecht. "We voelden de afgelopen dagen zoveel steun, dat wilden we bekronen. De honger was groot maar de eerste helft leken we wel verlamd. De kwaliteit was veel te laag."
"Feyenoord wilde ook niet echt. We hadden net te weinig kwaliteit aan de bal. Zij hadden iets meer dreiging maar ook geen grote kansen", zegt Janssen.
De tweede helft had een heel ander spelbeeld. "Toen hadden we gewoon die bal binnen moeten schieten", zegt de aanvoerder. "De wissels hadden ook een grote impact en we draaiden de wedstrijd naar ons toe. Ongelofelijk dat hij er niet in gaat."

Invallers zorgden voor nieuw elan

Ramselaar was één van die invallers. "Ik zei al tegen Mimoun (Mahi, red) van 'als we erin komen dan gaan we het verschil maken'. Het spelbeeld veranderde ook. We kregen veel kansen maar dan moet je wel scoren", aldus Ramselaar.
Mahi beaamt dat. "Toen we erin kwamen werden er veel meer kansen gecreëerd. We gingen met meer durf voetballen. Maar het zat niet mee. Op dit niveau moet je van een halve kans een doelpunt maken. Dat geluk heb je nodig, maar dat moet je ook afdwingen."
We kregen veel kansen maar dan moet je wel scoren
Bart Ramselaar
"De tweede helft zag je een Utrecht waar je wel van kan genieten", vervolgt Ramselaar. "Op een gegeven moment wordt het alles of niets. Je wist dat het of 1-1 of 2-0 zou worden. Bij de 2-0 was het gespeeld."

Scheidsrechter en VAR discutabel

FC Utrecht voelde zich ook flink benadeeld door de arbitrage. Een harde overtreding van Fer werd slechts bestraft met geel. "Dat was rood, we hebben de beelden gezien", zegt Janssen.
Ook werd een overtreding op Dalmau in het strafschopgebied niet bestraft met een penalty. "Die was lastiger te zien maar Adrian (Dalmau, red) was er 100% van overtuigd dat het een penalty was."

'Utrechter' Mahi onder het mes

Voor Mahi volgt binnenkort een revalidatie. Hij heeft een blessure aan zijn meniscus waaraan hij moet worden geopereerd. "Over een paar dagen ga ik onder het mes", vertelt de aanvaller. "Ik hoop midden in de voorbereiding aan te sluiten. Daarna vlammen met de ploeg en hoge ogen gooien."
Het is echt een club die al helemaal in mijn hart zit
Mimoun Mahi
Voor Mahi was het zijn eerste seizoen in de Domstad. "Het is echt een club die al helemaal in mijn hart zit. Een club die leeft en waar iedereen zijn mening durft te leven. Ik zit hier echt op mijn plaats. Volgend seizoen ga ik los, daar ben ik van overtuigd."
Maar dit seizoen bekroont FC Utrecht dus niet met een prijs. "Als wij de eerste seizoenshelft hadden gespeeld zoals de tweede seizoenshelft dan hadden we niet onder gedaan voor nummer vier Vitesse. Dat hebben we niet gedaan dus dan verdien je het ook niet", besluit Ramselaar.
"Het is zonde dat het op het moment suprême niet lukt. Het frustreert dat je het dan niet in zo'n topwedstrijd naar je toe kan trekken. De kater is groot", sluit Janssen af.