Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Mentor van Utrechtse Stefania (18) trots op Songfestivalsucces: 'Het was wel billenknijpen'

UTRECHT - Mentor Tim van Dongen is apetrots op leerling Stefania Liberakakis. De achttienjarige Utrechtse zong gisteravond met het nummer Last Dance de sterren van de hemel tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ze wist zich te plaatsen voor de finale van morgen.

Liberakakis heeft Griekse roots en komt dus uit voor dat land, maar studeert aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Haar mentor Tim zat gisteravond vol spanning voor de buis toen zijn pupil zong voor een miljoenenpubliek. "We waren zo ontzettend blij toen we hoorden dat ze zich geplaatst had. We hebben wel nog echt even met de billen geknepen want ze wordt pas bijna als laatste finalekandidaat genoemd", vertelt Van Dongen op Radio M Utrecht.

Tijdens de halve finale had hij met zijn hele mentorklas contact. "We zaten met de hele appgroep in spanning. We hebben met de hele klas een video gemaakt om haar succes te wensen en te zeggen dat we trots op haar zijn. Stefania zit ook in die appgroep maar die was natuurlijk te druk om terug te appen", grapt van Dongen.


Terug naar school


Liberakakis deed in het verleden al mee aan het Junior Songfestival en heeft volgens Van Dongen al een flink netwerk opgebouwd. Toch twijfelt hij er niet aan dat de zangeres na het songfestivalavontuur weer gewoon naar school komt. "Ze is natuurlijk redelijk wat afwezig geweest vanwege de voorbereidingen voor het Songfestival en daar maakte ze zich zorgen over. Maar wij stimuleren natuurlijk alleen maar dat ze dit soort dingen doet. Als ze straks terug is, gaan we even zitten om alles in te halen. Dat komt helemaal goed."

Of Liberakakis kans heeft om te winnen is voor Van Dongen wel duidelijk: "Ik schat haar kansen hoog in. Er zitten leuke nummers tussen, maar Griekenland sprong er bovenuit."

De finale van het Eurovisie Songfestival begint morgen om 21.00 uur en is te zien op NPO1.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -