Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Meer dan 100 arrestaties na Palestina-betoging in Utrecht

UTRECHT - Op het Moskeeplein in Utrecht zijn meer dan honderd mensen aangehouden voor het negeren van het noodbevel dat de gemeente eerder op de avond uitvaardigde. Dat bevestigt de politie. De gemeente kwam met het noodbevel nadat een pro-Palestinademonstratie op het Jaarbeursplein was beŽindigd en te veel demonstranten bij elkaar bleven.

De demonstratie begon daar om 17.00 uur. Al snel liet de gemeente weten dat het maximum van 500 demonstranten was bereikt. Even later beŽindigde burgemeester Sharon Dijksma de demonstratie omdat de demonstranten de coronaregels niet naleefden. Daarop riep ook de organisatie van de demonstratie op om het Jaarbeursplein te verlaten.

Een deel van de demonstranten gaf hier geen gehoor aan, waarna de ME het plein leegveegde. Dat ging zonder grote problemen gepaard, maar een deel van de demonstranten trok al snel richting de wijk Lombok.

Ook daar werden zij door de politie en ME weggestuurd. Inmiddels had burgemeester Dijksma een noodbevel uitgevaardigd. "Hier geen gehoor aan geven betekent mogelijk aanhouding of boete", liet de gemeente weten.

Een deel van de demonstranten bleef vervolgens in de omgeving van de moskee hangen. Toen de ME hen wilde insluiten, probeerde een aantal van hen de moskee in te vluchten. Dit wist de ME te voorkomen. De demonstranten werden vervolgens in bussen naar het arrestantencomplex in Houten gebracht.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -