Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Omstreden zakenman doelwit van liquidatiepoging in Soest

SOEST - De politie heeft half maart voorkomen dat de omstreden zakenman Chris Kraijpoel in Soest werd vermoord. Kraijpoel figureert al twee decennia in strafrechtelijke onderzoeken en is een goede bekende van een aantal sleutelspelers uit de Amsterdamse onderwereld, meldt Het Parool.

Bij de recherche kwam twee maanden geleden informatie binnen dat de een liquidatie werd voorbereid. Door snel ingrijpen kon de moord worden voorkomen, stelt de politie. Die hield drie mannen aan, onder wie een 35-jarige Hagenaar. Hij zit nog vast.

Dinsdag toonde het programma Opsporing Verzocht beelden die begin maart waren gemaakt door bewakingscameras. Daarop waren 'spotters' (observanten) te zien die vermoedelijk de omgeving aan het 'afleggen' waren voor het moordplan.

Hun doelwit blijkt de 52-jarige Chris Kraijpoel. Hij is vooral bekend als koper van de voormalige seksclub Yab Yum. Zijn pogingen het roemruchte bordeel te heropenen mislukten, omdat hij van de gemeente geen vergunningen kreeg vanwege zijn reputatie als louche zakenman.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -