Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Architectenbuerau Kraaijvanger ontwerpt nieuw Amersfoorts 'Huis voor de Stad'

AMERSFOORT - Architectenbureau Kraaijvanger in Rotterdam gaat het nieuwe stadhuis van Amersfoort ontwerpen. Zestien bureaus reageerden op de Europese aanbesteding, vijf kwamen er door de voorselectie en uiteindelijk hadden de Rotterdammers de beste papieren.

Kraaijvanger is geen onbekende in deze regio. Het ontwerpteam is ook verantwoordelijk voor het Stadskantoor van Utrecht. Volgens de gemeente Amersfoort heeft dit bureau niet alleen veel ervaring, ze hebben ook mooie plannen op het gebied van duurzaamheid en constructiebouw.

Wethouder Willem-Jan Stegeman is blij met de uitkomst. "We krijgen met Kraaijvanger een gerenommeerd en ervaren ontwerpteam. Een uitstekende partner die goed begrijpt wat de sociale functie van een Huis voor de Stad in een groeiende stad als Amersfoort kan zijn. Bovendien moet het gebouw energieneutraal zijn, passen in de omgeving, onze inwoners aanspreken en generaties meegaan. Ik kijk uit naar een goede samenwerking."


Een eer


David Hess, partner en architect van het Rotterdamse Kraaijvanger Architects noemt het 'een eer' om voor Amersfoort een nieuw stadhuis te mogen ontwerpen. "Om het ook echt een Huis voor de Stad te laten worden, speelt het inleven in en luisteren naar de vele verschillende toekomstige gebruikers een belangrijke rol in onze manier van werken. Dit vinden wij altijd een uitdaging maar we geloven erin dat we alle expertise in huis hebben om deze opdracht tot een succes te brengen."

Eind dit jaar is het ontwerp klaar, in 2023 start de bouw. Het nieuwe stadhuis komt vlakbij de rotonde Nieuwe Poort.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -