Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

GGD Utrecht schaalt op, duizenden nieuwe medewerkers opgeleid

UTRECHT - De GGD in Utrecht zegt klaar te zijn om het vaccinatie-tempo flink op te voeren. Er zijn duizenden nieuwe medewerkers opgeleid en alle prik-locaties zijn klaar. Het enige probleem is dat er nog te weinig vaccins zijn, zegt de Utrechtse GGD-directeur Jaap Donker.

De prik-capaciteit in Utrecht is op dit moment 20.000 per dag. Begin juni kan dat worden uitgebreid naar 25.000. "Wij staan klaar voor de grootste vaccinatiecampagne aller tijden", zegt Donker, Directeur Publieke Gezondheid regio Utrecht. "Alles staat paraat: locaties, opgeleid personeel, alleen voldoende vaccin ontbreekt nog. Medewerkers staan te popelen om volop te vaccineren", aldus Donker.


Onduidelijkheid over levering Janssen-vaccin


Wekelijks worden 250 medewerkers opgeleid om allerlei rollen in het vaccinatieproces te vervullen. De GGD wil dat medewerkers breed inzetbaar zijn en op meerdere posities kunnen werken.

Het is de bedoeling dat volgende maand in heel Nederland pér week meer dan een miljoen prikken gezet kunnen worden. Momenteel zijn er 6,7 miljoen prikken gezet, dat gaat om eerste en tweede vaccinaties. Over de levering van het Janssen-vaccin bestaat nog onduidelijkheid. De fabrikant kampt met tegenvallers in de productie, het is nog onbekend wat precies de gevolgen voor Nederland zijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -