Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vrouw met wurgsporen in ziekenhuis, OM verdenkt ex-vriend van poging doodslag en verkrachting

BILTHOVEN - Was het een uit de hand gelopen vrijpartij, of heeft Arnhemmer V.B. vorig jaar geprobeerd zijn ex-vriendin in Bilhoven om het leven te brengen door haar te wurgen? Dat is de kernvraag in een bizarre zaak waarmee de Utrechtse rechtbank zich vandaag opnieuw bezighield.

De 33-jarige V.B. werd op 4 oktober aangehouden toen hij zich met de vrouw, met wie hij een grillige relatie had, meldde bij de afdeling eerste hulp van het ziekenhuis. Zij had veel pijn aan haar arm, maar toen de artsen zagen dat de vrouw sporen van verwurging rond haar keel had, werd de politie ingeschakeld.


Bewusteloos


Het Openbaar Ministerie verdenkt de Arnhemmer van poging tot doodslag en verkrachting van de vrouw. Hij zou bovenop haar zijn gaan zitten toen zij sliep. Daarna zou hij haar keel hebben dichtgedrukt, waardoor zij meerdere keren bewusteloos raakte. Terwijl zij deels buiten bewustzijn was, zou hij seksuele handelingen bij haar hebben verricht.

Volgens de advocaat van de verdachte ging het om een potje wurgseks, waarbij per ongeluk wat misging. De twee zouden op dat moment ook onder invloed van drank en drugs zijn geweest. De vrouw deed volgens advocaat Schadd ook pas later aangifte tegen zijn cliŽnt. Dat zou op aandringen van het OM zijn gebeurd, die de Arnhemmer anders zonder aangifte zou hebben vervolgd.


Zwanger


Volgens de advocaat hadden de twee al langer een moeizame relatie, die al twee keer was stukgelopen. De vrouw zou in het verleden al eens zwanger van V.B. zijn geweest en zou dat zonder overleg hebben laten afbreken. Na zijn aanhouding zou zij V.B. foto's van een echo hebben gestuurd, om te laten zien dat zij opnieuw zwanger was.

Op last van het gerechtshof mocht de verdachte zijn proces in vrijheid afwachten, op voorwaarde dat hij geen contact met de vrouw zou opnemen en zich niet in Bilthoven zou vertonen. Omdat hij zich daar volgens het OM niet aan hield, werd hij deze week opnieuw vastgezet. Hij liep afgelopen zondag in Vaassen rond bij het huis van de ex-man van het slachtoffer. De vrouw zat daar in de tuin, zag hem en meldde dat bij het OM.

In de rechtbank vertelde de verdachte dat hij de ex-man kende en hem wilde vragen of hij wist dat de vrouw zwanger was. Hij zou bewust op Moederdag in Vaassen zijn langsgegaan, omdat de vrouw dan waarschijnlijk bij haar ouders zou zijn. De rechtbank besliste dat de Arnhemmer weer vrijkomt, omdat er te weinig bewijs is dat hij bewust contact had gezocht. Hij mag zich echter de komende tijd ook niet meer in Vaassen vertonen.


Pieter Baan Centrum


Het gaat nog zeker een half jaar duren voor de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Omdat de verdachte in een gesprek met een forensisch psycholoog te weinig inzicht heeft gegeven in zijn psychische gesteldheid, moet hij van de onderzoeksrechter voor observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

De wachttijd voor het PBC bedraagt ongeveer vier maanden en na afloop moeten de deskundigen nog een rapport schrijven. Een verzoek van de verdediging om V.B. eerst zonder opname te laten onderzoeken, werd vandaag afgewezen. De komende tijd zal de aangeefster op verzoek van de verdediging wel opnieuw als getuige worden gehoord.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -