Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

2 miljoen euro extra coronasteun voor Amersfoortse cultuursector

AMERSFOORT - De Amersfoortse cultuursector ontvangt van het Rijk meer dan 2 miljoen euro extra om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

De gemeente heeft na vijf gesprekken met 150 mensen uit de branche een ondersteuningsplan opgesteld om het bedrag te verdelen. Wethouder Fatma Ko?er Kaya: "We willen de verdeling goed aan laten sluiten bij de behoeften uit de praktijk. Aan de gesprekken die zijn gevoerd namen vertegenwoordigers deel van de popsector en productiehuizen, van beeldende kunst en galerieŽn, van podia en gezelschappen, van evenementen en klassieke muziek en van de amateurkunst. Met hun inbreng is het ondersteuningsplan tot stand gekomen, dat zowel bestaande als nieuwe regelingen bevat."

Het moment dat de Amersfoortse kunst- en cultuursector de deuren weer kan openen, komt steeds dichterbij, zegt de wethouder. Maar ze stelt ook dat de coronabeperkingen onvermijdelijk sporen zullen nalaten. "Met de extra steun van het Rijk, in combinatie met onze eigen gemeentelijke regelingen en subsidies van de provincie, willen we die gevolgen beperken zodat het culturele veld zo snel mogelijk weer vooruit kan kijken."

De bijdrage van het Rijk is eenmalig en bedoeld voor ondersteuning in 2021. Er is subsidie voor producties en projecten, voor behoud van werkgelegenheid en financiŽle weerbaarheid van instellingen en organisaties. Makers, organisatoren, instellingen en andere culturele partners kunnen vanaf half mei hun subsidieaanvragen indienen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -