Ouwehands Dierenpark rekent op heropening volgende week

© Ouwehands Dierenpark
PROVINCIE UTRECHT - Ouwehands Dierenpark in Rhenen bereidt zich sinds begin deze week weer voor op een heropening. Directeur Robin de Lange verwacht geen problemen met de voorwaarde dat het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet blijven dalen.
"We zijn blij dat we na bijna een half jaar sluiting eindelijk weer perspectief hebben. Ik ga er helemaal vanuit dat we volgende week weer opengaan", aldus De Lange. Overigens was de dierentuin onlangs nog een paar dagen open bij wijze van experiment: er was toen een stormloop op kaarten.

Binnenruimtes blijven dicht

De Lange zegt minder blij te zijn dat binnenruimtes nog dicht moeten blijven. In Ouwehands gaat het om een aquarium, een zeeleeuwentheater en een overdekte speeljungle. "Maar dat is te overzien, dat zal tijdelijk zijn tot de volgende versoepeling."
Kaartjes worden niet goedkoper nu alleen buitenattracties opengaan. De dierentuin zegt dit gemis met extra entertainment op te kunnen vangen. "Vorig jaar maakten we ons wel zorgen over de aanpassingen die we toen al moesten doen, maar dat bleek niet nodig te zijn. Mensen zijn alleen maar blij dat ze weer naar binnen kunnen."

Dieren moeten wennen

Dat er straks weer een hoop mensen over de vloer komen, betekent dat de dieren weer zullen moeten wennen, denkt De Lange. "Normaal zijn ze veel gasten gewend, dat was de afgelopen tijd niet zo. Dus ik merkte zelf dat als ik door de dierentuin wandelde, dat ze nieuwsgieriger waren en dichterbij kwamen om te kijken wie er was. Dat gaat veranderen vanaf volgende week."
De voorwaarde voor het ontvangen van bezoek is dat slechts 1 persoon per 10 vierkante meter welkom is. Dat betekent dat maar 40 procent van de capaciteit van Ouwehands Dierenpark benut zal worden.