Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Podcast Stadhuisplein Utrecht: 'De gemeenteraad is geen Teleac-cursus'

UTRECHT - De partij Student & Starter zou moeten stoppen met het wisselen van raadsleden na twee jaar. Dat zegt Tom Staal in de maandelijkse politieke podcast Stadhuisplein Utrecht. De partij wil zo meer jongeren kennis laten maken met de politiek. Dat is Staal tegen het zere been: "Ja hallo, het is hier geen leerschool, het is geen Teleac-cursus. Je bent hier bezig om de boel te besturen."

Staal reageert op het nieuws dat de onbekende Esma Kendir de nieuwe lijsttrekker van de partij is bij de verkiezingen van 2022. Kendir woont pas sinds een jaar in Utrecht en is bestuurslid bij de Landelijke Studentenvakbond. Ze draagt een hoofddoek, en ook daar wordt Staal niet blij van. "Je kunt je afvragen of je dat wilt", stelt de politiek verslaggever van GeenStijl. "De raad moet een ruimte zijn waar geloof nul rol speelt. Om daar nu je geloof uit te dragen, daar heb ik wat moeite mee."


Kweekvijver


Ook Yet van den Bergh en gespreksleider Marc van Rossum du Chattel hebben moeite met het wisselen van raadsleden, halverwege de periode. Van den Bergh: "Ik vind het raar dat je dit doet voor mensen die gekozen zijn door het volk", zegt de oud-wethouder. "Ik denk niet dat de raad van Utrecht een kweekvijver moet zijn voor mensen die bestuursfuncties ergens anders ambiŽren." Staal: "Utrecht is geen leerschool, je bent hier niet om te spelen." Het panel maakt een uitzondering voor mensen die bijvoorbeeld vanwege hun gezondheid al dan niet tijdelijk een stapje terug willen doen.

De hele podcast kan je hier beluisteren.
[Soundcloud:https://soundcloud.com/rtvutrecht/stadhuisplein-utrecht-mei-2021]
Het panel praat ook over de verkiezingen voor een nieuwe lijsttrekker bij D66. Daar zijn twee kandidaten Maarten Koning en Ellen Bijsterbosch. Volgens Staal en Van den Bergh maakt Bijsterbosch de meeste kans, vooral omdat ze een vrouw is. In de podcast wordt verder gepraat over het nieuwe kunstwerk op de Bieb van het Neude. Ook in het panel vindt niemand het echt mooi, en over nut en noodzaak van dit ding wordt het panel niet eens.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -