Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Giphart schrijft verhalen om gamers over Assassin's Creed te laten lezen

UTRECHT - Schrijver Ronald Giphart uit Utrecht werkt mee aan een project om gamers aan het lezen te krijgen. Samen met auteur Margje Woodrow maakte hij verhalen die worden gecombineerd met de game Assassin's Creed Valhalla.

De Leescoalitie, een samenwerkingsverband dat lezen probeert te stimuleren, en gameontwikkelaar Ubisoft brengen de verhalen uit in een app bij het populaire spel. De 'Verborgen Verhalen' van de auteurs worden als proef gepubliceerd in de Ubisoft Special-app, die meer dan 100.000 actieve gebruikers heeft. In deze app lezen gamers over nieuwe games, bijbehorende verhaallijnen en hun hoofdpersonages.

"Jongeren bereik je niet alleen door tegen ze te zeggen hoe belangrijk en fijn lezen is. Je moet ze daarnaast weten te raken op een plek waar ze al graag zijn", zegt Eveline Aendekerk, directeur van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek CPNB, namens de Leescoalitie. "De fictieve wereld van games is zo'n plek waar al heel veel jongeren zitten en waar het lezen van verhalen eigenlijk heel goed bij past."

Margje Woodrow en Ronald Giphart lieten zich in de wereld van de games wegwijs maken door YouTuber Jordan 'JorRaptor' van Andel. Op zijn YouTube-kanaal neemt hij wekelijks gamers over de hele wereld mee langs de virtuele werelden uit verschillende games.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -