Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Droom komt uit: Utrechtse Robin (25) mag tolken op het Songfestival

1/3
UTRECHT - Een jaar geleden had hij het niet durven dromen, maar nu gebeurt het toch. De Utrechtse Robin Frings mag nummers vertolken op het Songfestival. Niet zomaar vertalen: met mimiek, ritme en emotie. Signdancing heet dat.

De Utrechtse Robin Frings mag nummers vertolken op het Songfestival.


Robin is doof, maar dankzij een speciaal (cochleair) hoorimplantaat, kan hij verschillende tonen in muziek horen. Op social media deelt hij gebarenclips. Hij vertelde vorig jaar aan RTV Utrecht dat zijn grote droom is om nummers te tolken op het Songfestival.


Veel energie


En de aanhouder wint: zijn video's worden duizenden keren bekeken. Toen hij de vraag kreeg of hij een aantal nummers wilde uitbeelden voor het grote muziekcompetitie aarzelde hij geen moment: "Ik ben nog niet eens zo heel lang bezig als signdancer, dus dit is een hele uitdaging, maar daar houd ik van!", vertelt Robin.

"Na een opname ben ik best gesloopt, want het kost veel energie."
Robin Frings, signdancer

Robin is een de signdancers en vertolkt nummers van BelgiŽ, Oostenrijk, GeorgiŽ en Portugal. Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Robin heeft zo'n tachtig uur geoefend om alle nummers goed te kunnen vertolken. "Na een opname ben ik best gesloopt, want het kost veel energie."


Meegenieten


Hij vindt het belangrijk dat iedereen, dus ook doven en slechthorenden mee kunnen genieten van het Songfestival. Dat doet hij met sign dancing. "Met mimiek en emotie kan ik het verhaal vertellen."

 Met emotie en mimiek kan Robin de nummers vertolken voor iedereen. Met emotie en mimiek kan Robin de nummers vertolken voor iedereen. | Foto: RTV Utrecht/ Bernadette Keizer

Met zijn deelname hoopt hij andere dove en slechthorende mensen te laten zien dat er niets je tegenhoudt om je doel te bereiken: "Ik had dit nooit durven dromen, maar het is gelukt. Ik hoop dat signdancen steeds vaker te zien zal zijn."

Vanaf volgende week dinsdag kun je Robin in actie zien tijdens de eerste halve finale. Als 'zijn' nummers door zijn, is hij ook te bewonderen in de finale van het Songfestival op 22 mei.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -