Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Eemnes wil boeren en natuurverenigingen tegemoet komen met nieuw bermbeleid

EEMNES - De gemeente Eemnes gaat de bermen in de polder op een andere manier beheren. Op die manier hoopt de gemeente tegemoet te komen aan de kritiek van boeren en natuurverenigingen.

Die belangenverenigingen hadden eerder nog kritiek op de gemeente. Zij vonden dat Eemnes wel wat vaker de zeis ter hand mocht nemen. Door de welig tierende bermen kwamen ongewenste planten ook in de weilanden terecht. Daardoor wilden koeien en paarden het gras niet meer eten, was de kritiek van boeren.

Natuurvereniging Eemland300 zag de biodiversiteit in het gedrang komen. Planten als rode klaver, gele klaver en zilverschoon kregen in de hoge bermen geen kans. Ook insecten en weidevogels zouden baat hebben bij een beter bermbeheer, stelde de vereniging.

Eemnes gaat de bermen in de polders nu op drie verschillende manieren beheren. Langs de Eemnesservaartsteeg wordt een speciaal bloemenmengsel gestrooid. Een klein deel van de bermen in het noordelijke deel van de polder wordt ecologisch beheerd. De overige bermen worden gewoon gemaaid.

Langs de Eemnesservaart hoopt de gemeente dat de bloemen daar wat "kleur en fleur" brengen. Ook moeten vlinders en andere insecten van de nieuwe flora profiteren. Het ecologische maaibeheer moet zorgen dat ongewenste soorten planten worden teruggedrongen. Eemnes hoopt daarmee aan de bezwaren van de agrariŽrs en natuurverenigingen te hebben weggenomen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -