Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vaccineren tot bijna middernacht bevalt goed, GGD wil ermee doorgaan

UTRECHT - De proef met vaccineren tot laat in de avond in de Utrechtse Jaarbeurs bevalt goed. De GGD sluit niet uit dat het in de toekomst blijvend mogelijk wordt om een vaccinatie-afspraak te maken tot 23.45 uur.

Halverwege april startte de proef. De meeste vaccinlocaties stoppen rond 20.00 uur, maar die in de Jaarbeurs is tijdelijk tot bijna middernacht open.

Al snel werd duidelijk dat veel mensen graag in de late avond een prik kwamen halen. Alle avonden zaten helemaal vol. Op dit moment wordt er even niet tot 23.45 uur geprikt, maar dat komt volgens de GGD omdat nu niet voldoende vaccins beschikbaar zijn.

"We hebben geleerd dat we het aankunnen, dat er animo is en dat we dit ook als realistisch scenario hebben als de grote bulk met vaccins straks komt", zegt een woordvoerder van de GGD tegen RTV Utrecht.

De proef duurt nog tot juni, als de mensen die een tweede prik krijgen aan de beurt zijn. Het zou zomaar kunnen dat de proef daarna wordt omgezet in iets permanents. De GGD noemt het een 'realistische optie' dat komende zomer tot middernacht in de Jaarbeurs wordt geprikt.

Of het ook op andere priklocaties in Nederland gaat gebeuren, is nog niet bekend.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -