Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Aanhoudingen in zaak van gedrogeerde meisjes (17) in Soest

SOEST - De politie heeft vanochtend twee aanhoudingen verricht in een zaak die draait om twee gedrogeerde 17-jarige meisjes die in Soest op straat werden achtergelaten.

De aangehouden verdachten zouden volgens de politie betrokken zijn bij het drogeren van de meisjes. Die hadden in december vorig jaar via het internet met ene Bilal afgesproken bij een tankstation aan de Burgemeester Grothestraat in Soestdijk. Eenmaal aangekomen bleek Bilal een vriend te hebben meegenomen: Amin.

Lees ook: Meisjes (17) gedrogeerd tijdens internetdate

De vier stapten in een donkerblauwe Peugeot 107 en reden een poosje door Soest. De meisjes verklaarden dat ze alcoholische drankjes aangeboden kregen. En van de meisjes werd daarna beroerd en gaf over, waarna Amin boos zou zijn geworden. Daarna raakten ze allebei versuft.

De meisjes werden uiteindelijk op de Dorpsstreek in Soest op straat gedumpt. Een voorbijganger trof de meisjes rond 23.00 uur aan. De twee lagen onder een jas en waren zo goed als bewusteloos. In het ziekenhuis bleken ze niet alleen alcohol in hun bloed te hebben maar ook GHB.

De zaak werd behandeld in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Naar aanleiding daarvan, en recherchewerk van de politie zelf, werden vanochtend twee aanhoudingen verricht. De politie wil daar weinig over zeggen, behalve dat er twee verdachten zijn opgepakt 'na drogeren jonge vrouwen Soest'. Over het geslacht of de leeftijd van de verdachten wil een woordvoerder niks kwijt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -