Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Live muziek tijdens het wachten op vaccinatielocatie in Jaarbeurs

UTRECHT - Erg inspirerende momenten waren het tot nu toe niet: de vijftien minuten die je moet uitzitten na de coronaprik. Vanaf morgen komt daar in de Utrechtse Jaarbeurs verandering in. Het wachten, een verplicht nummer in verband met eventuele bijwerkingen, wordt dan verzacht door middel van live vertolkte klassieke muziek.

Het is een idee van het Utrechts Muziekoverleg (UMO) en TivoliVredenburg. ''Hoe leuk zou het zijn als Utrechtse muzikanten laten weten dat wij er nog zijn ondanks dat we in deze tijd geen concerten kunnen geven en tegelijkertijd voor mensen het wachten te veraangenamen'', legt een woordvoerder van UMO de gedachte uit.

De Utrechtse Jaarbeurs is een zogenoemde XL-vaccinatielocatie. ''Een grote ruimte dus, als je daar bepaalde instrumenten neerzet, komt het niet zo heel goed over. Daarom komen eerst een violiste en een alt-violiste spelen.'' Dat duo is van de Nederlandse Bachvereniging. Later komen ook onder meer het Nederlands Vioolconcours, Gaudeamus, de Kargadoor en De Utrechtse Muziekschool aan de beurt om een concert te verzorgen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -