Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vakantieparken zitten helemaal vol: 'We wisten niet dat het in Doorn zo mooi was!'

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Met regen in het vooruitzicht en temperaturen waarbij een winterjas geen overbodige luxe is, zou je niet verwachten dat veel mensen een vakantie in eigen land zien zitten. Toch zitten de vakantieparken in de provincie tjokvol in de meivakantie. Door de coronacrisis zit een vakantie naar de zon er nog steeds niet in, en dus is het dringen geblazen op de camping.

"We zitten helemaal vol. Zowel de kampeerplaatsen als de accommodaties zijn allemaal bezet," vertelt Eelco Stienstra van RCN het Grote Bos in Doorn. Overal waar je op het vakantiepark loopt, zie je mensen. De speeltuin zit vol spelende kinderen, op de weg naar het bos rijden fietsers af en aan en op de kampeervelden zitten overal mensen voor hun tent.

De vakantieparken in de provincie zitten tjokvol in de meivakantie.Sinds september druk


"We merken het al sinds september vorig jaar. Toen gingen de vakantieparken weer open en het is eigenlijk de hele tijd druk geweest. Ook in de koudere maanden. Mensen willen er gewoon graag op uit en op een vakantiepark kan dat relatief veilig", zegt Stienstra.

En dat ziet ook Michiel van der Schaaf. Hij is de directeur van Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei. Op de Utrechtse Heuvelrug is er waarschijnlijk tot 15 mei nog maar incidenteel een plekje vrij.

"Alles wat voor 15 mei is, dus voor de internationale reisbeperkingen, zal nu wel vol zijn. Daarna zullen we wel weer verder zien."

 Campings zitten tjokvol met vakantievierders Campings zitten tjokvol met vakantievierders | Foto: RTV Utrecht

En ook al is nu alles volgeboekt, Van der Schaaf durft nog niet te zeggen of dat voor de zomer ook zal gelden. "Je ziet dat mensen wel veel later boeken. Dat komt omdat we nog niet weten of we deze zomer naar het buitenland op vakantie kunnen. Maar we hebben wel het idee dat vakantiegangers Nederland herontdekken."

Dat beamen de campingbezoekers. Een gezin uit Dronten roept enthousiast dat ze nog nooit in Doorn zijn geweest. "We rijden op de A28 vaak langs de Utrechtse Heuvelrug. Maar we wisten niet dat het hier zo prachtig was. Echt een leuke ontdekking."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -