Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Storing geeft opnieuw vertekend beeld van coronabesmettingen

PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen 24 uur zijn er in de provincie Utrecht 452 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat zijn er 36 meer dan gisteren toen er 416 nieuwe coronagevallen werden geregistreerd.

De cijfers die het RIVM aanlevert zijn wel vertekend doordat er opnieuw sprake is van een storing in het registratiesysteem. Gisteren viel het aantal besmettingen daardoor ook al relatief laag uit. De komende dagen worden daardoor uitschieters in de statistieken verwacht.

Volgens de cijfers zijn er twee nieuwe coronapatiŽnten opgenomen in Utrechtse ziekenhuizen. Niemand kwam te overlijden als gevolg van het coronavirus in onze regio. Gisteren kwamen er zeven nieuwe ziekenhuisopnames bij en overleden er twee personen aan de gevolgen van Covid-19.

In verhouding komen de meeste nieuwe besmettingen uit de gemeente Rhenen. Daar werden 99 gevallen geregistreerd per 100.000 inwoners.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/608bb3b43804c]
Landelijk zijn er 5534 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. In alle ziekenhuizen is het aantal patiŽnten gedaald naar 2600. Dat zijn er 38 minder dan gisteren toen de daling inzette na zes dagen van stijging.

Het aantal Covid- patiŽnten op de intensive care is met 7 gedaald naar 804. Dat schommelt al ruim twee weken tussen de 800 en 850.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -