Jong FC Utrecht de baas bij TOP Oss: 'Waren heel effectief'

© Orange Pictures
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie een overtuigende overwinning geboekt bij TOP Oss. De Utrechtse beloften waren met 0-4 te sterk en wonnen voor het eerst in vier wedstrijden weer eens.
Ook de nul houden was alweer even geleden
Jeredy Hilterman
Jeredy Hilterman opende na 24 minuten de score via een strafschop:0-1. Vlak voor rust maakte Oussama Alou er 0-2 van.
In de 46e minuut was het opnieuw Hilterman die scoorde. De Utrechtse topscorer, hij maakte zijn 19e treffer van het seizoen, tekende voor de 0-3. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde Aurelio Oehlers de eindstand op 0-4.

Effectief

"Het spel was van beide kanten niet heel goed", vertelt Hilterman in Namen en Rugnummers. "Wij waren alleen veel effectiever."
Jong FC Utrecht hield ook de nul. De laatste keer dat dit gebeurde was begin januari tegen MVV. "Dat was inderdaad een tijdje geleden. Veel te lang eigenlijk."
Niet alleen op dat vlak vindt er ontwikkeling plaats ziet Hilterman. De onge ploeg wordt steeds volwassener. "Waar we in andere duels vergaten de ballen in de slotfase weg te rossen, gebeurde dat gisteren wel. En niet één keer, maar een aantal keer. Daardoor kwamen zij niet in hun spel."

Op naar de twintig treffers

Hilterman is met 19 treffers de nummer vier op de topscorerlijst. "Ik hoop dat ik de 20 ga passeren. De mogelijkheden zijn er. Of het gaat gebeuren dat moet blijken."
Thomas Verheydt is op de topscorerlijst de nummer drie met 20 treffers, Omarsson is de nummer twee met 21 treffers. "Het virtuele podium zou kunnen", aldus de spits. Robert Mühren is met 35 treffers niet meer in te halen.
Jong FC Utrecht staat in de eerste divisie op de achttiende plek. Er staan nog twee duels op het programma voor de ploeg van Ab Plugboer. Tegen Almere City en FC Eindhoven.