Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht mist leiders Janssen en Van der Maarel: 'Bergström en St. Jago de logische vervangers'

1/4
UTRECHT - Zaterdagavond neemt FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard op tegen Willem II. Trainer René Hake moet opnieuw noodgedwongen wijzigingen doorvoeren. Zo is het vaste centrale duo van de laatste weken er niet bij.

FC Utrecht-trainer René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg


Verdedigers Willem Janssen en Mark van der Maarel liepen vorige week (1-2 winst bij FC Twente) tegen hun vijfde gele kaart van het seizoen aan. De twee routiniers zijn er daardoor tegen Willem II niet bij. Wie de plaatsen van de ervaren krachten gaan innemen is geen geheim. Dat zijn Emil Bergström en Tommy St. Jago. "Voor mij de twee logische vervangers", zegt de oefenmeester tegen RTV Utrecht.

Naast de twee geschorste spelers moet FC Utrecht het waarschijnlijk ook doen zonder Justin Hoogma en Mimoun Mahi. De twee ontbraken op de laatste training voor het duel met Willem II.

Toen hebben we laten zien hoe goed we kunnen zijn"
Sander van de Streek

"Ik denk dat we er met zijn allen morgen voor moeten zorgen dat het goed staat", zegt Sander van de Streek over het ontbreken van Janssen en Van der Maarel. "Je mist twee leiders, maar dat moet niet uitmaken voor het resultaat. We hebben een brede selectie dus we kunnen het goed opvangen."


Monsterscore in Tilburg


Eerder dit seizoen zette FC Utrecht op bezoek bij Willem II een monsterscore neer: 0-6. "Daar hebben we het qua benutten van kansen goed gedaan. Maar ook qua druk zetten deden we het goed. Dat is een mooie wedstrijd om op terug te kijken", zegt Hake.

Van de Streek maakte in Tilburg twee van de zes Utrechtse treffers. "Toen hebben we laten zien hoe goed we kunnen zijn", aldus de topscorer van FC Utrecht. "Ik verwacht dat ze met veel strijd hierheen komen, dan is het aan ons om daar onderuit te spelen. In Tilburg waren we voetballend zo goed dat we niet in de duels kwamen."

Er staat voor ons zeker veel op het spel"
René Hake

Dat voetballende spel van die wedstrijd in februari van dit jaar laat FC Utrecht niet wekelijks zien. "Daarin zijn wij nog geen topploeg. Als je dat wel kunt, dan kun je elke week dominant zijn. Maar zo werkt het niet. Je speelt niet elke week hetzelfde, toen was Willem II ook aangeslagen wild. Het elftal van morgen kan je dan ook niet vergelijken met toen", legt de oefenmeester van FC Utrecht uit.

"In dat duel hadden ze niet zo veel vertrouwen, nu hebben ze dat wel veel meer", aldus Boussaid die baalt van het uitblijven van publiek. "Heel jammer. In Enschede was het een leuke sfeer met publiek. Ik hoop dat er dit seizoen nog publiek bij is, in de play-offs zou het beste zijn."

Sander van de Streek: 'Willem II-uit was beste wedstrijd van het seizoen'


Willem II vecht onder leiding van voormalig assistent-trainer van FC Utrecht Zeljko Petrovic nog altijd tegen degradatie. De Tilburgers staan op de veilige vijftiende plek. Het verschil met nummer 16 FC Emmen - die plek zorgt voor nacompetitie - is slechts één punt. "Ze hebben vorige week laten zien dat ze er alles aan doen om de slechte plekken te ontwijken", aldus Hake. Toen won Willem II strijdend met 1-0 van RKC Waalwijk.


Op naar de play-offs


Maar er moet niet vergeten worden dat er voor FC Utrecht ook een hoop op het spel staat. De Utrechters kunnen bij winst de play-offs veiligstellen. En vanwege het thuisvoordeel in die play-offs wil FC Utrecht zesde of vijfde worden. "Er staat zeker veel op het spel", beaamt Hake.
4. Vitesse 57 punten
5. Feyenoord 55 punten
6. FC Utrecht 47 punten
7. FC Groningen 46 punten
8. Heracles 39 punten
9. FC Twente 37 punten

"We verwachten dat zij compact gaan spelen om ons zo pijn te doen", analyseert de oefenmeester. "Met hun spitsen Pavlidis en Wriedt zijn ze in de zestien heel gevaarlijk, daar moeten we ze vandaan houden."

Het duel tegen Willem II begint zaterdagavond om 21:00 uur in Stadion Galgenwaard en is LIVE te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.


Boussaid verlengt contract


"Het geeft mij een fijn gevoel", zegt Boussaid over zijn verlenging tot en met medio 2024. "Ik weet dat FC Utrecht heel veel vertrouwen in mij heeft."

Ik zit nu in een goede flow"
Othmane Boussaid

Er was vanuit België interesse voor Boussaid. "Dat waren gewoon goede clubs, waarbij ik wist dat ik ging spelen, maar dat ga ik nu ook bij FC Utrecht doen", zegt de Belg. "Ik zit nu in een goede flow, in België moet ik mij opnieuw bewijzen."

"In Nederland is het spel meer voetballend, in België is het meer fysiek. Het spel van FC Utrecht past ook bij mij. Het is voor mij het goede plaatje", besluit Boussaid.

Othmane Boussaid over zijn contractverlenging en het duel met Willem II


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -