Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ook in hoger beroep jarenlange celstraf geëist tegen hoofdverdachte Utrechtse plofkraakbende

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Tegen een derde verdachte in de Utrechtse plofkraakbende is ook in hoger beroep een lange gevangenisstraf geŽist. Het OM wil dat Utrechter Yassir el A. elf jaar en vijf maanden de gevangenis ingaat. Ook vordert de advocaat-generaal 152.000 euro aan criminele winst.

El A. is een van de hoofdverdachten van de bende. In 2018 werd hij door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot 10 jaar cel. Andere bendeleden kregen toen ook jarenlange celstraffen. Eerder deze week diende het hoger beroep tegen twee van hen. Tegen Patrick F. en Jurjen van D. werd respectievelijk elf en een half en tien jaar cel geŽist.


Vijf plof- en ramkraken


De bende zou het gemunt hebben op geldautomaten in de Albert Heijn. Onder meer in Driebergen, Soest, Utrecht en Almelo zouden ze plof- en ramkraken hebben gepleegd. De bende werd opgerold in 2016. Een aantal bendeleden werd op heterdaad betrapt in Soest.

Volgens het OM zou Yassir el A. bij vijf plof- en ramkraken betrokken zijn. Ook is hij schuldig aan heling van auto's, zegt justitie. Het Hof beslist in juni in de hoger beroepzaak.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -