Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Koude lente breekt record: zeven keer vorst in acht dagen

HOUTEN - Vanochtend vroeg daalde de temperatuur in De Bilt naar -0,2 graden en daarmee vroor het zeven keer in acht dagen tijd. Dat is uniek in deze tijd van het jaar, stelt Weeronline.

Het record uit 1933 en 1928 stond tot dusver op zes dagen vorst, zo laat in april. De afgelopen dagen kwam het elke dag tot nachtvorst in De Bilt behalve op donderdag 15 april. Toen bleef het kwik steken op precies 0,0 graden.

De komende twee nachten komt het niet tot vorst. De minimumtemperatuur ligt rond 4 graden. Dat is goed nieuws voor de fruittelers die een aantal slapeloze nachten achter de rug hebben door de vorstperiode. Ze moesten er regelmatig uit om de bomen te beregenen.


Slow motion


Volgens Nature Today stonden de fruitbomen dit jaar juist vroeg in bloei door hogere temperaturen eerder dit jaar. De vorst van de afgelopen dagen kan daardoor ook vorstschade veroorzaakt hebben.

Nature Today signaleert dat de lente door de koudeperiode maar langzaam op gang komt. Door de lage temperaturen verloopt de ontwikkeling in de natuur "letterlijk in slow motion". Voor de weidevogels is dat trouwens wel weer gunstig. Het gras groeit minder hard en zal dus ook later gemaaid worden. Jongen krijgen daardoor langer de tijd zich te ontwikkelen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -