Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Opnieuw oversterfte in Nederland, ook stijging van sterfgevallen in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Voor het eerst sinds begin februari zijn er in Nederland weer meer mensen overleden dan verwacht. In de week van maandag 5 tot en met zondag 11 april stierven er in Nederland ongeveer 3150 mensen. Dat zijn er zo'n honderd meer dan in die week kon worden verwacht, meldt het CBS.

Onder de doden zijn relatief weinig mensen die langdurige zorg krijgen. In die groep stierven ongeveer duizend mensen, ruim honderd minder dan verwacht. Of dit te maken heeft met de vaccinatie tegen het coronavirus, is onduidelijk. In de rest van de bevolking overleden ongeveer 2150 mensen en dat zijn juist ongeveer 200 mensen meer dan verwacht.

Vorige week stierven bijna 1700 mensen van 80 jaar en ouder. Dat is minder dan verwacht. In de groep van 80-minners stierven circa 1500 mensen en dat is juist hoger dan verwacht.


Provincie Utrecht


In de provincie Utrecht waren er vorige week 208 sterfgevallen. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 323, maar dat was gedurende de piek van de uitbraak van het coronavirus. In 2019 lag het aantal sterfgevallen in onze regio in die week op 174.

In de helft van alle provincies steeg het aantal overlijdens ten opzichte van een week eerder. In Flevoland, Gelderland en Drenthe nam dit aantal het hardst toe.

Bekijk hieronder de ontwikkeling van de sterfte in de provincie Utrecht:
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/60790f28616d9]


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -