NRC." /> NRC. (Foto: RTV Utrecht)" /> NRC." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Universiteit Utrecht schort deelname aan CBS-diversiteitsproject op

UTRECHT - De Universiteit Utrecht heeft deelname aan een CBS-project over diversiteit opgeschort nadat personeelsleden zorgen hadden geuit, schrijft NRC. Het project, de Barometer Culturele Diversiteit, beoogt diversiteit in migratie-achtergrond van medewerkers te meten en is een initiatief van het kabinet om kansengelijkheid op de arbeidsmarkt te bevorderen.

Medewerkers werd gevraagd om persoonlijke informatie met het CBS te delen. Naast geboortedatum, postcode, huisnummer en geslacht ging het om functie, loonschaal, vast of tijdelijk contract en de faculteit waar de medewerker op 31 december 2020 werkzaam was.

De eerste vier gegevens gebruikt het CBS voor een koppeling met de migratie-achtergrond. De rest om specifiek per faculteit, of geslacht of andere kenmerken percentages van anonieme medewerkers te kunnen terugkoppelen die zijn opgedeeld in de categorieŽn Nederlandse, westerse en niet-westerse migratie-achtergrond.

Het college van bestuur van de universiteit besloot deelname aan het project op te schorten nadat personeelsleden zorgen hadden geuit over hun privacy. Daarnaast betwijfelen sommige medewerkers of het Łberhaupt een goed idee is mensen te monitoren op basis van hun migratie-achtergrond.

Tijdens spoedoverleg heeft de leiding van de universiteit gisteren beloofd de plannen eerst nader te zullen toelichten voor de deelname aan het project wordt hervat.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -