Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Burgemeesters grote steden tegen kabinet: open snel de terrassen

UTRECHT - De vier grote steden doen opnieuw een dringend appèl op het kabinet om de buitenruimten, inclusief de terrassen, toegankelijk te maken. Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft samen met haar collega's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een statement opgesteld in reactie op het besluit van het kabinet om versoepeling van de lockdown uit te stellen.

''In de dichtbevolkte gebieden hebben inwoners de buitenruimte hard nodig; zij eigenen zich deze ook toe als het weer beter wordt. Daarmee wordt handhaving onhaalbaar en komt het lokale gezag ongewild tegenover zijn eigen inwoners te staan'', schrijven de burgemeesters van de G4.

''Juist om besmettingen te voorkomen door ongeregelde samenkomsten en voor de geloofwaardigheid van het coronabeleid is beheerste openstelling van de buitenruimten noodzakelijk'', vinden Dijksma en haar collega's Van Zanen (Den Haag), Halsema (Amsterdam) en Aboutaleb (Rotterdam).

De burgemeesters van de grote steden lieten zich al eerder kritisch uit over de huidige lockdown. Openstelling van de terrassen leidt er volgens hen toe dat het in bijvoorbeeld parken minder druk wordt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -