Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ouders brachten kinderen na avondklok naar illegaal feest in Utrechtse loods

UTRECHT - Bij het illegale feest maandag op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, waren kinderen aanwezig die door hun ouders waren gebracht na het ingaan van de avondklok. De politie heeft die ouders een boete gegeven.

Ook maakt de politie vandaag bekend dat tegen 2 van de ongeveer 120 aanwezige feestvierders 'gepast' geweld is gebruikt. Zij waren onhandelbaar en verzetten zich tegen hun aanhouding, zegt de politie.

Het feest was in een loods op de Nautilusweg. Er was flink wat organisatie aan voorafgegaan. Zo stond er een dj met een professionele draaitafel en was er veel alcohol. Een deel van de aanwezigen was minderjarig, sommigen slechts 13 jaar oud.


Bekeuringen


Sommige feestvierders probeerden nog te vluchten toen de agenten rond 23.00 uur aankwamen. Maar uiteindelijk is iedereen beboet. Toch heeft de politie de ochtend na het feest besloten het aantal bekeuringen wat terug te draaien. Alle aanwezigen kunnen maximaal drie bekeuringen krijgen.

Sommige kinderen kregen vier boetes voor de volgende vergrijpen: het negeren van de avondklok, negeren 1,5-meterregel, groepsvorming en het ontbreken van een ID-bewijs. De politie vindt het te zwaar om kinderen vier of meer bekeuringen in totaal te geven, zeker als ze hun eerste (corona)overtreding begaan. Daarom is het aantal boetes wat teruggeschroefd.

Tot slot benadrukt de politie dat de wapenstok niet is gebruikt. "Deze is wel in de hand gehouden door agenten, omdat zij met een grote groep te maken hadden en er informatie was dat zij niet mee zouden willen werken aan de staandehoudingen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -