Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Munt in Houten geeft eerste Songfestivalsieraad aan Duncan Laurence

1/2
HOUTEN - Zanger Duncan Laurence heeft van de Koninklijke Nederlandse Munt het eerste sieraad van het Eurovisie Songfestival 2021 ontvangen. De winnende artiest van 2019 kreeg het officieel overhandigd in Houten, waar de Munt sinds afgelopen jaar is gevestigd.

De mal voor de hanger is vorig jaar al speciaal voor het jubilerende liedjesfestival ontworpen, maar door de coronapandemie moest het evenement met een jaar worden uitgesteld. De golven op de munt zijn een weergave van alle winnende liedjes uit de historie van het songfestival, waaronder ook Arcade, waarmee Laurence twee jaar geleden won. De ontwerper speelde ze allemaal tegelijk af in een ronde bak met water uit de Rotterdamse Maas en legde zo de geluidsgolven vast. Het Nederlandse songfestivalsieraad is in goud en zilver te verkrijgen bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

 De gouden versie van het officiŽle Songfestivalsieraad van 2021. De gouden versie van het officiŽle Songfestivalsieraad van 2021. | Foto: Koninklijke Nederlandse Munt

De 65ste editie van het Eurovisie Songfestival wordt op 18, 20 en 22 mei live uitgezonden vanuit Rotterdam Ahoy. Utrecht was ook in de race om gaststad te worden van het internationale evenement, maar het terughoudende bod viel al snel af. Mogelijk is de Domstad nog wel te zien in de introductiefilmpjes van de artiesten, die op dit moment worden opgenomen.

Voor het wedstrijdgedeelte van het Songfestival van 2021, waar Laurence als winnaar zijn hit nog eens zal vertolken, zijn twee Nederlanders zich aan het voorbereiden. Jeangu Macrooy vertegenwoordigt ons land met Birth of a New Age en de 18-jarige Stefania Liberakakis uit Utrecht zingt voor Griekenland Last Dance. De 15-jarige dj Pieter Gabriel uit Soest levert ook een muzikale bijdrage. Een track van hem is te horen tijdens de openingsact van de finale.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -