Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Amsterdammer krijgt 5,5 jaar cel voor gewelddadige woningoverval Utrecht

UTRECHT - Een 32-jarige Amsterdammer is door de rechtbank in Utrecht tot 5,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn rol een gewelddadige woningoverval aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, vorig jaar zomer. Ook moet hij het slachtoffer 3.000 euro schadevergoeding betalen.

Bij de nachtelijke overval werd de 72-jarige bewoner zwaar mishandeld door drie inbrekers. De andere twee zijn onbekend gebleven, omdat de Amsterdammer geen namen wilde noemen. Het vonnis is gelijk aan de eis van de offcier van justitie.


Balkon


In de nacht van 17 juni 2020 klom Yusef B., samen met twee anderen, het balkon van het slachtoffer op. Ze tikten een raam in en gingen naar binnen. Het alleenstaande slachtoffer lag op dat moment te slapen en werd wakker van glasgerinkel. Toen hij ging kijken, zag hij drie mannen met gezichtsbedekkende kleding staan. Bij de confrontatie die volgde, werd hij mishandeld.

De mannen gooien de bewoner op de grond en bonden hem vast met tiewraps. Hij werd geschopt en geslagen, onder meer in zijn gezicht. Ondertussen doorzochten ze zijn huis en gingen ze er uiteindelijk vandoor met 400 euro en meerdere horloges. Het slachtoffer lieten ze geboeid en zwaar toegetakeld achter.


Straf


De Amsterdammer raakte bij de overval gewond en liet bloed achter in de woning. Omdat zijn DNA-profiel bekend was, lukte het de politie om hem op te pakken. Hij heeft vervolgens bekend dat hij bij de woningoverval betrokken was. De rechtbank neemt het hem zeer kwalijk dat hij fors geweld heeft gebruikt tegen een bejaarde man en dat zij hem gewond en vastgebonden achterlieten op de plek waar hij zich veilig zou moeten voelen.

Yusef B. beweerde twee weken geleden in de rechtbank dat hij weliswaar bij de overval betrokken was, maar niets met al het geweld te maken had. Maar dat vindt de rechtbank ongeloofwaardig. Ondanks dat niet exact te achterhalen is welke bijdrage de daders ieder afzonderlijk hadden bij de woningoverval, vindt de rechtbank hen alle drie verantwoordelijk. Dat de anderen niet zijn achterhaald, maakt dus geen verschil.

De verdachte heeft twee weken de tijd om tegen het vonnis hoger beroep aan te tekenen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -