Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Verkiezingsstrijd Utrechtse gemeenteraad nu al losgebarsten

UTRECHT - De verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad zijn pas over een jaar. Maar in Utrecht worden nu de messen al geslepen. Maarten Koning neemt het op tegen Ellen Bijsterbosch, voor de positie van lijsttrekker van D66. Bijsterbosch had eerder al aangegeven dat ze de kar van de democraten graag gaat trekken, maar sinds vandaag heeft ze een opponent voor die positie. En dus zullen ze in het openbaar gaan strijden om de eerste plek bij D66.

Maarten Koning is net als Bijsterbosch op dit moment al raadslid voor D66, zeven jaar geleden kwam hij in de raad. D66 heeft met tien zetels een grote fractie en dus zijn de portefeuilles verdeeld en relatief klein. Koning zet zich onder andere in voor de openbare orde en veiligheid, horeca, ruimtelijke ordening, het Stationsgebied en Rijnenburg. En op dat laatste dossier zal hij het lastig hebben tegen zijn opponent.


Rijnenburg


Bijsterbosch riep bij haar kandidaatstelling dat zij juist op het dossier Rijnenburg een andere koers wil varen dan de huidige fractie. Zij vindt dat D66 zich de afgelopen jaren te weinig heeft geprofileerd, en zij wil wel bouwen in de polder tussen De Meern en IJsselstein. Koning heeft zich de afgelopen jaren achter fractievoorzitter Jony Ferket geschaard, die niet wil bouwen in de polder, maar denkt dat het in de verre toekomst toch nodig zal zijn.

Koning heeft zin om lijsttrekker te worden: "Ik kijk er naar uit om in de komende jaren te gaan werken aan de verdere groei van stad, de energietransitie en aan gelijke kansen voor iedere Utrechter."

De kandidaat-lijsttrekker geeft aan daarin de verbinding tussen de politiek en inwoners te versterken. De laatste verkiezingen doet D66 het goed in de stad, Koning wil die lijn doorzetten. "Ik wil ernaartoe werken dat we de beste uitslag ooit gaan halen bij de verkiezingen in maart 2022."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -