Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Plan voor voetbalfeest met EK-schermen in Utrechtse parken, maar gemeente tempert de hoop

UTRECHT - Als het aan D66 en Student & Starter ligt, wordt komende zomer een groot EK-voetbalfeest georganiseerd in de stad, inclusief grote tv-schermen in het Wilhelminapark en Griftpark. Maar burgemeester Sharon Dijksma tempert de verwachtingen. Volgens haar is het allerminst zeker dat de pandemie een groot volksfeest toestaat.

Fractiemedewerker Julia van Ophem van Student & Starter heeft een waslijst aan vragen voor de burgemeester, tijdens het wekelijks vragenuur in de raad. Van Ophem leidt die in met een tekst die bol staat van enthousiasme: "Bijna zeven lange jaren geleden stond Nederland tegenover ArgentiniŽ in de halve finale van het WK mannenvoetbal. Zeven jaar volgden zonder joviaal en verbroederend met onbekenden in een kroeg naar een scherm kijkend. Zeven jaar zonder chauvinistisch meezingen met Hup Holland Hup. Gelukkig dat dit aankomende zomer wťl weer kan!" Om die studentendroom waar te maken wil de partij grote video-schermen ophangen in de stad.

Ik kan nu nog geen toezeggingen doen over een zomer waarvan ik nu nog niet weet hoe die eruit gaat zien."
Burgemeester Dijksma

Burgemeester Dijksma is zichtbaar gecharmeerd van het jeugdig elan van de studentenpartij. Maar ze trapt op de rem: "Ik zou tegen mevrouw Van Ophem willen zeggen, dat ik niets liever wil dan deze toezegging doen. Want dat zou betekenen dat ik het vertrouwen heb dat het helemaal goed komt en dat we weer alles los kunnen laten aan corona-maatregelen. Helaas is het zo dat we dat nog niet zeker weten."

Ze vraagt Van Ophem om over twee maanden nog eens terug te komen met haar vragen. "Ik kan nu nog geen toezeggingen doen over een zomer waarvan ik nu nog niet weet hoe die eruit gaat zien." Dijksma wijst er tijdens het vragenuur fijntjes op dat vooral jongeren zich in de parken niet aan de corona-maatregelen houden.

Maar de burgemeester laat wel doorschemeren dat als er ruimte is om een voetbalfeest te organiseren, dat de gemeente dan alle initiatieven op dat gebied gaat ondersteunen, zowel met geld, als met bijvoorbeeld snelheid bij het verlenen van vergunningen.

Student & Starter stelt voor om de schermen neer te zetten in parken. En dat is weer tegen het zere been van de Partij voor de Dieren. Raadslid Anne Sasbrink is bang dat de flora en fauna van deze kwetsbare plekken beschadigd raakt bij zo'n volksfeest. Zij pleit ervoor om niet in parken maar op pleinen te gaan staan, zoals het Berlijnplein en Jaarbeursplein. Dat was Van Ophem om het even, de plek maakt haar niet zo veel uit, als er maar gefeest kan worden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -