FC Utrecht verliest oefenduel van Ajax, rentree De Keijzer

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft woensdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Ajax. Het duel in Amsterdam eindigde in 2-1 voor de koploper van de eredivisie.
Het enige Utrechtse doelpunt van de middag werd vlak voor rust gemaakt door rechtsback Sylian Mokono. Op dat moment stond het al 2-0 voor Ajax door treffers van Kian Fitz-Jim en Oussama Idrissi. Ook oud-Utrecht-speler Sean Klaiber speelde mee bij het team van Erik ten Hag, die ook een verleden heeft in de Domstad.
FC Utrecht-trainer René Hake gebruikte voornamelijk reservespelers op Sportpark De Toekomst in Amsterdam. Vanwege een interlandbreak staat voor Utrecht komend weekend geen wedstrijd in de eredivisie op het programma.
Goed nieuws was er voor keeper Fabian de Keijzer. De 20-jarige doelman uit Leusden maakte in de tweede helft zijn rentree, nadat hij in september zijn pols brak in een wedstrijd van Jong FC Utrecht tegen NAC Breda.

Inhaalwedstrijd

Ajax en FC Utrecht stonden dit seizoen al drie keer tegenover elkaar. Een eerste oefenduel eindigde in 5-1 voor Ajax, waarna FC Utrecht in de competitie met 3-0 verloor in de eigen Galgenwaard. In de KNVB Beker werd het een spektakelstuk, dat met 5-4 gewonnen werd door de Amsterdammers.
De eredivisiewedstrijd in Amsterdam werd begin februari door code rood afgelast. Een inhaaldatum is nog niet bekend. Dat is afhankelijk van het Europese succes van Ajax.
Opstelling FC Utrecht: Nijhuis - Mokono, Bergström, Van der Maarel, Troupée - Van den Berg, Velanas, Emanuelson - Mallahi, Hilterman, Elia