Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

De schaar erin, Utrecht! 'Dat mensen zichzelf hebben geknipt is wel te zien'

1/4
UTRECHT - Utrecht heeft massaal een afspraak bij de kapsalon geboekt voor vandaag en de komende dagen. Met grote bossen haar komen de klanten binnen, eindelijk kan de schaar er weer in. De coronahaardossen zijn zichzelf allang ontgroeid en dat heeft bij een aantal mensen al voor onfortuinlijke situaties gezorgd.

"Ik heb mensen gezien met happen haar uit hun coupe die niet meer te redden zijn", lacht Ivan Mauloed van Brothers Barbershop in Utrecht én oud-winnaar van het realityprogramma Utopia. Omdat de kappers dicht waren gingen zijn klanten zelf aan de slag. "Mensen hebben hun vrouw laten knippen of vrienden. Ja dat zie je wel", zegt Ivan.

De kapper is opgelucht dat er vandaag eindelijk weer geknipt kan worden. Maar echt blij is hij niet. "Ik ben nog steeds boos. Op dit moment heb ik meer schulden dan toen ik hier begon in 2017."

Vaste klant John stapt de barbershop binnen. "Ik heb gelijk een afspraak gemaakt toen het kon." In de tussentijd is John zelf maar aan de slag gegaan. Hij heeft er zelfs een verdunningsschaar voor gekocht. "Efileerschaar", verbetert Ivan hem lachend. "Tsja", zegt John, "helemaal lekker ging dat niet. Het moet heel gelijkmatig, maar dat is niet gelukt".

 Niels is vijf maanden niet geknipt Niels is vijf maanden niet geknipt | Foto: RTV Utrecht

In een andere stoel zit Michiel uit Kanaleneiland. Zijn laatste afspraak was op 15 december, maar toen moesten alle kappers juist sluiten. Vandaag heeft ie de eerste plek gelukkig meteen te pakken en het eindresultaat mag er zijn. "In de tussentijd heb ik het gewoon laten groeien", zegt Michiel. "Vrienden hebben het wel zelf gedaan, maar dat ging niet altijd goed."

Er staan drie kappers in de barbershop, Ivan niet meegerekend. "Ik heb mensen moeten laten gaan. Daar baal ik vreselijk van." Hij ligt er niet wakker van, want hij is een goede slaper. Maar het zit 'm inmiddels wel tot hier. "Als ik nog een keer moet sluiten is het klaar, " zegt Ivan.

Laten we hopen dat dat niet gebeurt. Niet alleen voor Ivan, maar ook voor zijn klanten. Die kunnen allemaal wel een knipbeurt gebruiken. Op de grond liggen flinke plukken haar, het aantal centimeters is een stuk hoger dan op een normale woensdag. Een blije Theodoor trekt de deur achter zich dicht en ook de andere klanten zijn tevreden.

"Ik heb moeders gehad die zelf aan het haar van hun kind zijn begonnen en dan halverwege toch maar langskwamen", zegt Ivan. Tsja, het kappersvak is niet voor iedereen weggelegd.

 Ook Jacqueline Huijssoon bracht vandaag een bezoekje aan de kapper Ook Jacqueline Huijssoon bracht vandaag een bezoekje aan de kapper | Foto: Jacqueline Huijssoon

 Edwin Berendsen werd onder handen genomen bij kapper Van Heessalon in Rhenen Edwin Berendsen werd onder handen genomen bij kapper Van Heessalon in Rhenen | Foto: Edwin Berendsen


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -