Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Drie jaar cel voor 89-jarige Amersfoorter na neersteken mantelzorger

AMERSFOORT - De hoogbejaarde Turan I. uit Amersfoort gaat drie jaar de gevangenis in voor het neersteken van zijn mantelzorger. Daarnaast krijgt hij een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd zodat hij door de reclassering in de gaten gehouden kan worden. Volgens de rechter is poging tot doodslag bewezen.

In augustus 2020 stak I. de mantelzorger met een groot vleesmes in zijn rechter achterzijde. De zes centimeter diepe wond had volgens de rechtbank ook dodelijk kunnen zijn. Bovendien probeerde I. het slachtoffer bewust van het leven te beroven. Dat de hoogbejaarde dader het slachtoffer van achteren benaderde wijst daarop.

De mantelzorger is een 59-jarige vriend van de bejaarde messentrekker, hij overleefde de steekpartij. Hij verklaarde dat I. "Ja Allah, ik heb hem vermoord" mompelde toen hij hem had neergestoken.

I. beweert geen herinnering aan het steekincident te hebben. Volgens de rechter doet dat er niet toe en die verklaring zegt ook niks over de geestelijke gesteldheid van de man. Ook de bewering dat de mantelzorger zichzelf zou hebben gestoken gaat er niet in. "Het komt de rechtbank zeer onaannemelijk voor dat aangever zichzelf op die plaats van het lichaam (de rechter-achterzij) zou hebben gestoken." Dat I. de schuld en verantwoordelijkheid van niet op zich neemt, noemt de rechter kwalijk en zorgelijk.

In de straf is wel rekening gehouden met de kwetsbare lichamelijke staat en de leeftijd van de man.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -