Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse viroloog Charles Boucher overleden

UTRECHT - De Utrechtse viroloog Charles Boucher is op 63-jarige leeftijd overleden. Hij was hoogleraar antivirale therapie in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Collega's herinneren Boucher als een "charmante, zeer slimme en energieke collega" die zijn professionele leven "met passie aan virologie heeft gewijd". Zo deed hij onderzoek naar mechanismen die ervoor zorgen dat HIV resistent wordt tegen medicijnen. Deze ontdekking droeg uiteindelijk bij aan de behandeling van het virus.

Boucher wordt door zijn collega's een "zeldzaam uitstekende wetenschapper en een formidabele opleider" genoemd. Hij richtte het bedrijf Virology Education op, dat wereldwijd conferenties en medisch onderwijs in virologie organiseert. Binnen het Erasmus moedigde hij studenten aan om naast hun medische curriculum ook wetenschappelijk en maatschappelijk werk te doen. Zijn studenten zien hem als een "uitstekende mentor" die de talenten van mensen herkende en hen liet opbloeien.

Boucher laat een vrouw en vijf kinderen na. Hij overleed gisteren in het bijzijn van zijn dierbaren, zo laat zijn werkgever weten. Het is niet duidelijk waar aan hij is overleden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -