Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Verstandelijk beperkte Christa schrijft boze brief aan de koning en krijgt antwoord: 'Ze straalt van oor tot oor'

1/2
AMERSFOORT - De verstandelijke beperkte Christa (35 jaar) had begin dit jaar helemaal genoeg van die 'rotcorona' en besloot actie te ondernemen. Samen met haar begeleider schreef ze een brief aan de koning. En haar geluk kon niet op toen ze een brief van hem terugkreeg.

Saskia van Slingerland, de begeleider van Christa, is het brein achter het plan. Ze zag dat Christa en andere cliŽnten van 's Heeren Loo in Amersfoort het moeilijk hadden. Het leven zoals ze gewend zijn, ging niet door. Christa kan niet naar haar werk, niet koffiedrinken met anderen, dansen gaat niet door en ze kan haar ouders niet vaak zien en knuffelen.


De koning is een autoriteit


"We zien dat ze het moeilijk heeft en natuurlijk leggen we alles zo goed mogelijk uit", vertelt Saskia. "Maar ja, wie moet je er nu de schuld van geven? Premier Mark Rutte is geen autoriteit voor haar, maar de koning wel. Christa vond ook steeds berusting in de uitspraak 'Het moet van koning Willem-Alexander'", aldus Saskia.

Christa en Sakia vertellen over de brief en lezen 'm voor.'Prachtige tekening'


Christa moest zelf een vraag bedenken voor de koning en ze heeft een prachtige tekening gemaakt. "In die brief vroeg Christa aan de koning of hij wist wanneer alles open ging, omdat ze die rotcorona niet leuk vond. Of hij wist wanneer zij weer naar dansen kon bijvoorbeeld", leggen Saskia en Christa op Radio M Utrecht.

Compleet verrast waren ze, toen er post kwam vanuit het paleis. "De hele zorggroep stond op z'n kop", vertelt Saskia. "Want een brief van de koning, dat is heel bijzonder." Christra straalt al dagen van oor tot oor. Ze belde gelijk haar ouders en de brief hangt op haar kast in haar kamer." Stiekem is Saskia ook erg blij en trots. "Zo kunnen we het nog wel even volhouden met z'n allen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -