Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Mensen die verhuizen besluiten vaak Randstad te verlaten

UTRECHT - Mensen die verhuizen gingen het afgelopen jaar vaker naar een plekje buiten de Randstad. Afgelopen jaar vertrokken er daar meer mensen dan er mensen naartoe verhuisden. Vooral stellen zonder kinderen en vijftigers en zestigers lijken de drukke steden te ontvluchten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Twintigers hebben juist belangstelling voor het stedelijk gebied. Het CBS vergeleek het aantal verhuizingen vorig jaar met die in de vijf jaren ervoor. Het gaat dan alleen om verhuizingen. Migratie is niet in deze cijfers meegenomen. Ook worden er in grote steden meer baby's geboren dan er mensen overlijden. Onder de streep groeit de bevolking van bijvoorbeeld Utrecht dus gewoon.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/6035f0b3b45c2]
Dit jaar pakten 1,1 miljoen Nederlanders de verhuisdozen in: dat is zes procent meer dan het jaar ervoor. Het gebied rond Amsterdam en Haarlem verloor de meeste mensen, maar ook in de regio Utrecht vertrokken er meer mensen dan er bij kwamen. Gebieden die een groei zagen in het aantal inwoners, en die dus populair zijn, zijn bijvoorbeeld buurprovincies de Veluwe en Zuidwest-Gelderland

De trek uit de Randstad is een ontwikkeling die al langer gaande is, maar afgelopen jaar nam die dus sterker toe dan voorheen. Of corona daarbij een rol speelt, is niet te zeggen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -