Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Herder Daniël Versteegh haalt lammetjes de woonkamer in met lammetjestelevisie

1/2
DOORN - "Ah Suze, ben je daar weer? Lekker zo vlak voor de camera?" Liefkozend aait schaapsherder DaniŽl Versteegh zijn schapen. Hij kent ze allemaal bij naam. "Als je geluk hebt maak je nog een geboorte mee; zegt hij, als we door de wei op landgoed Hydepark bij Doorn lopen.

Met zijn camera filmt DaniŽl alles wat er speelt romdom zijn kudde. In het programma Lammetjestelevisie kun je alle beslommeringen van zijn kudde bekijken. "Dat doe ik om de vreugde van de lammetjes bij de mensen thuis te brengen."


Nieuwe aanwas


"Het is natuurlijk een verschrikkelijke tijd", stelt Versteegh. "Door de coronacrisis kunnen mensen amper genieten van die leuke lammertijd. Daarom haal ik het naar de mensen toe en ga ik alles filmen." Van de 25 schapen ligt er ťťn op de grond: "Dat is Helena die is aan het lammeren."

DaniŽl Versteeg verwacht een flinke uitbreiding van zijn kudde: "Deze kan elk moment bevallen"


Langzaam sluipt hij er naartoe en zet zijn camera aan. "We mogen haar niet te bang maken, anders is ze te gestresst en kan ze het lammetje binnenhouden. Dan is ze bang dat roofdieren het opeten." Lachend voegt hij er aan toe: "Ja die roofdieren zijn wij dan ja."


Aarden tussen de schapen


Een aantal jaar geleden gooide hij het roer om. "Ik was singer-songwriter, tourde door Nederland en trad overal op. Dat is ook heel erg leuk om te doen maar plotseling had ik het licht gezien en ben ik mijn oude droom gaan najagen en herder geworden."

Naast het hoeden van zijn kudde heeft DaniŽl nog meer manieren gevonden om zijn kudde financieel rendabel te maken. "Ik geef mindfullnestrainingen tussen de schapen en mensen kunnen ook een schaap bij me adopteren."

Voor DaniŽl ik vind het heerlijk om met die mooie dieren in een prachtige omgeving te zijn. "Het is heel aardend en prettig om op die manier in het moment te komen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -