ProRail ziet verdere daling koperdiefstallen op spoor

© ProRail
UTRECHT - Het aantal koperdiefstallen op en langs het spoor is vorig jaar verder gedaald. Dat komt volgens ProRail door preventieve maatregelen tegen koperdieven. De Utrechtse spoorbeheerder meldt dat er 62 koperdiefstallen zijn geregistreerd, een historisch laag aantal. In 2019 waren het er iets meer: 65. Tien jaar geleden ging het nog om een piek van 516 diefstallen of pogingen daartoe.
Om diefstal tegen te gaan wordt koper van de kabels tegenwoordig steeds meer vervangen door aluminium omdat het minder waard is. Volgens ProRail werkt aluminium bekabeling net zo goed als koper. Daarnaast zijn er hekken en meer beveiligingscamera's geplaatst en worden meer nachtcontroles, met ook honden, langs de rails uitgevoerd.
De koperen kabels zorgen ervoor dat onderdelen van het spoor goed functioneren. Als wissels en seinen niet meer, of nog maar gedeeltelijk zijn te bedienen, kunnen treinen niet meer rijden en ontstaan er vertragingen. ProRail kan geen cijfers geven over de vertragingen vorig jaar als gevolg van koperdiefstal.

Legitimatieplicht bij inleveren koper

Om diefstal en heling van gestolen koper tegen te gaan, sloot branchevereniging Metaal Recycling Federatie (RMF) in 2011 een convenant met ProRail, netwerkbeheerder TenneT en justitie en politie. Daarbij werd een legitimatieplicht ingevoerd voor mensen die koper willen inleveren voor contant geld. Dit heeft ook bijgedragen aan de scherpe daling van het aantal diefstallen van koper.
In de regio Utrecht zijn de maatregelen tegen koperdiefstal overigens nog veel draconischer: om koperdieven af te schrikken is op de bovenleiding 750 volt stroom gezet. "Als je daarmee in contact komt, hou er dan maar rekening mee dat het einde verhaal is voor je", waarschuwde een woordvoerder van de provincie Utrecht toen.