Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Actie tegen illegale hondenhandel: meer dan 200 bestellingen bij rijdende nep-puppywinkel

UTRECHT - Een pup bestellen bij een online puppywinkel die jouw nieuwe rashond aflevert voor de deur. De afgelopen drie dagen reserveerden zeker 215 Nederlanders een hondje bij de 'PuppyExpress'. Maar de puppywinkel bestaat helemaal niet. Het is een bewustwordingsactie van House of Animals in Utrecht tegen illegale hondenhandel.

De dierenwelzijnsorganisatie zette enkele dagen geleden een advertentie op Marktplaats, zoals veel zogenoemde broodfokhandelaren ook doen. Daarop verwezen ze naar hun website en die werd zeker 15.000 keer bezocht.

House of Animals hoopt dat Marktplaats door de bewustwordingsactie stopt met het faciliteren van deze hondenhandel. "Marktplaats is een belangrijke schakel in deze handel", zegt Karen Soeters, oprichter van House of Animals.


Puppy's populair


Sinds de coronacrisis zijn veel mensen op zoek naar een puppy. Broodfokkers spelen daarop in door hondjes te importeren uit onder meer Hongaarse puppyfabrieken. Die dieren zijn vaak ziek, niet goed ingeŽnt en te vroeg bij de moeder weggehaald, zegt de organisatie.

"Ondanks waarschuwingen kopen mensen puppy's bij broodfokhandelaren", zegt Soeters. "Met PuppyExpress laten we precies zien hoe broodfokhandelaren te werk gaan."

Mensen hoeven dan ook geen hondje aan hun voordeur te verwachten. Wel krijgen zij informatie toegestuurd over illegale hondenhandel, aldus de dierenwelzijnsorganisatie. Die hoopt dat mensen broodfokkers uit de weg gaan als ze een hondje aanschaffen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -