Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

DeWolff speelt in negen avonden integraal alle albums in TivoliVredenburg

1/4
UTRECHT - Er komen stevige geluiden uit de werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. De band DeWolff oefent, want in maart geven ze negen shows in TivoliVredenburg. Van zondag 14 maart t/m 23 maart speelt de driekoppige band hun negen albums integraal in chronologische volgorde. Te volgen via livestreams.

DeWolff gaat hopelijk binnenkort weer optreden in TivoliVredenburg


Gitarist en leadzanger Pablo van der Poel, zijn broer, drummer Luka van der Poel en toetsenist Robin Piso maken al 13 jaar muziek met hun band DeWolff. Pablo, Luka en Robin zijn als band vanuit Limburg een paar jaar geleden in de werfkelder in Utrecht neergestreken.

De mannen voelen zich in Utrecht als een vis in het water, vertelt Luka. "Waar wij vandaan komen was het allemaal veel kleiner. Je had maar één platenzaak en één kroeg waar je naartoe ging en hier in Utrecht heb je alle keuze."

Elke show wordt een wereld op zich"
Luka van der Poel


Yes You Do


In de dertien jaar dat ze muziek maken hebben ze al negen albums gemaakt. "Die negen albums variëren best wel qua stijl", zegt Pablo. "Maar als je ze onder één noemer zou willen brengen is het classic rock. Als je Deep Purple of Led Zeppelin gaaf vindt dan vindt je ons ook wel gaaf! Maar er zit ook country en soul in."

Dat laatste beaamt Robin. "Ja, onze nieuwe singel (Yes You Do red.) heeft weinig met Led Zeppelin te maken", lacht hij. Pablo: "Organische rockmuziek". "Ja, dat is een mooie titel", zegt zijn broer Luka. "En ecologisch", lacht Pablo terug.


Corona


Net als andere bands had DeWolff qua optredens een vrij lege agenda. Maar ze zaten niet stil en hebben vanuit hun studio in de werfkelder net een heel nieuw album gemaakt: Wolffpack.

Luka: "Tja in eerste instantie ga je natuurlijk bij de pakken neerzitten want al je shows zijn gecanceld. Het vooruitzicht is duister. Hoe ga je als band rondkomen in zo'n tijd? Maar toen zijn we snel gaan schakelen en op het idee gekomen om een nieuwe plaat op te nemen omdat we wel de werfkelder hier hadden. Die ruimte was onze zekerheid." Via een live stream vanuit TivoliVredenburg hadden ze deze maand de albumpresentatie van Wolffpack.


Zwemmen in de gracht


Pablo: "Utrecht heeft alle voordelen van een stad, er is veel activiteit en er zijn veel jonge mensen maar het voelt ook heel dorps. We zetten het ook altijd in onze platenhoezen; This album was recorded in the beautiful citycentre of Utrecht."

Robin: "We hebben het er wel eens over of we hier altijd kunnen blijven in Utrecht. Het is ook wel heel erg duur hier. Maar steeds als we bedenken hoe het zal zijn op het platteland dan denken we aan de mooie gracht en de leuke lunchtentjes hier in de buurt. Alles is gewoon zo leuk en gezellig hier en dat zou ik wel missen als we hier weg zouden gaan."

Luka: "In de zomer als het hier superwarm is gaan we in de pauze tijdens een opname de gracht in om te zwemmen."

 Electrosaurus Southern Sound Studio. Electrosaurus Southern Sound Studio. | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose


Driehoek


Een traditionele bezetting van een rockband bestaat uit vier: een zanger, een gitarist, een basgitarist en een drummer of percussionist. DeWolff bestaat uit maar drie leden.

"Een driehoek is de sterkste geometrische vorm natuurlijk", zegt Luka. "Ik ervaar er eigenlijk alleen maar voordelen van. Als je met meer man bent is het wat logger allemaal. Heel af en toe nodigen we wel gastmuzikanten uit, ook bij de negen concerten die we gaan doen in TivoliVredenburg."

 Robin Piso en Pablo en Luka van der Poel. Robin Piso en Pablo en Luka van der Poel. | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose


Albums integraal spelen


DeWolff en TivoliVredenburg dragen elkaar een warm hart toe. Pablo: "We hebben al twee maal eerder Wolffest georganiseerd in Tivoli. Dan nodigden we bevriende bands en helden van ons uit om op dat festival te spelen. Nu kon zoiets natuurlijk niet doorgaan en Tivoli vroeg ons of we niet iets anders samen konden bedenken."

"Toen dachten wij aan een eerder idee dat we ooit hadden, namelijk om al onze negen platen achter elkaar te spelen op één dag. Maar dat leek ons toch iets té ambitieus en toen bedachten we dit: negen dagen lang onze negen platen spelen. Integraal. En we hebben de mogelijkheid gekregen om met decorbouwers te werken."

Luka: "Ja elke show wordt weer een wereld op zich." Pablo: "Nou maar hopen dat er honderd of dan desnoods dertig man publiek bij mag zijn." Liefhebbers kunnen de 'Nonagon marathon' in maart in elk geval volgen via een livestream van TivoliVredenburg.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -