Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Politie alert op social media: weer aanhoudingen voor opruiing

UTRECHT - De politie heeft weer mensen aangehouden omdat zij zich op social media misdragen zouden hebben. Gisteravond is een 21-jarige Utrechter opgepakt en vanmiddag een 34-jarige man uit Weesp.

De Utrechter liep tegen de lamp omdat hij een bericht had geplaatst waarop hij met een wapen te zien was. De verdachte uit Weesp zou op social media hebben opgeroepen om afgelopen zaterdag naar park de Gagel in Utrecht te komen. In het park was een actie tegen de coronamaatregelen aangekondigd.

"De politie blijft alert op opruiiende berichten in social mediagroepen. Door met aanhoudingen de angel hieruit te halen en alert te zijn op de plaatsen en tijden waarvoor oproepen gedaan worden, helpen we Utrecht rustig en veilig te houden", aldus de politie in een persbericht.


Andere arrestaties


In en rond park De Gagel in Overvecht werden gistermiddag al drie mensen aangehouden. En man werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Twee anderen werden aangehouden omdat ze weigerden te vertrekken na meerdere waarschuwingen.

Gisteren werd in Amersfoort ook een 35-jarige man uit Soesterberg opgepakt voor schrijven van opruiende berichten. Vrijdag werd om dezelfde reden een 60-jarige Utrechtse aangehouden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -