Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Opnieuw aanhouding voor oproepen tot rellen: 19-jarige Utrechter zit vast

UTRECHT - Een 19-jarige Utrechter is opgepakt omdat hij mensen zou hebben opgeroepen om te komen rellen in zijn stad. De jongeman was volgens de politie de beheerder van een telegramaccount.

Meerdere mensen hadden de man gerapporteerd bij de politie. Na onderzoek is hij vanmorgen aangehouden. De politie denkt dat hij via zijn telegramaccount andere mensen heeft opgeroepen tot geweld. De man zit voorlopig vast.

De afgelopen dagen werden in de hele provincie al mensen aangehouden voor opruiing. De politie spoort actief naar deze mensen die via kanalen zoals Telegram, maar ook via allerlei social media andere mensen aansporen om te gaan rellen. Vanmorgen werden vijf mannen van hun bed gelicht die opriepen om te komen rellen in Leerdam. Het gaat om mannen tussen de 18 en 23 jaar uit Leerdam en Asperen (Gelderland). Begin deze week werden ook bijvoorbeeld al twee Utrechters van 32 en 16 jaar opgepakt.


Jacht op relschoppers en opruiers


Gisteren stonden een 32-jarige man uit Den Dolder en een 20-jarige man uit Amersfoort voor de rechter. De Amersfoorter werd veroordeeld tot een maand cel voor het gooien van een steen naar agenten. De man uit Den Dolder werd drie maanden cel opgelegd voor het plaatsen van opruiende berichten in een chatgroep. Beiden zijn via het zogenoemde snelrecht berecht.

Lees ook: Celstraffen in eerste snelrechtzittingen over avondklokrellen in Utrecht en Amersfoort

Politie en justitie kondigden eerdere deze week aan hard op te treden tegen mensen die rellen tijdens de avondklok. Naast dat relschoppers versneld voor de rechter gebracht worden, wordt ook jacht gemaakt op mensen die achter de schermen oproepen om te gaan rellen. De politie benadrukt dat dat strafbaar is, ook al blijf je zelf thuis. Voor opruiing kunnen celstraffen tot vijf jaar worden opgelegd.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -