Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Grondig onderzoek naar bedreiging wijkagenten in Veenendaal: 'Dit is onacceptabel'

VEENENDAAL - In Veenendaal zijn wijkagenten bedreigd. De politie kreeg gisteren afbeeldingen daarvan toegestuurd. Basisteamchef Henk Wiesenekker: Dit maakt me boos en is onacceptabel. Wij gaan dit grondig onderzoeken. Als je hierover informatie hebt, hoort de politie dat graag."

Eergisteren was onrustig in Veenendaal en ook gisteren dreigden relschoppers de straat op te gaan. De politie kreeg hierover meerdere tips van alerte burgers. Burgemeester Gert-Jan Kats besloot daarop een noodbevel af te kondigen. Iedereen die zich na 19.30 uur in het centrum of de wijk Frans Gat begaf, werd weggestuurd.

Verder zijn ondernemers gisteren tijdig ingelicht zodat ze hun winkels konden beschermen en zijn schooldirecteur opgeroepen om leerlingen en ouders te benaderen. Daarmee moest voorkomen worden dat deze groep de straat op ging.

Ook waren er vrijwilligers op straat van de islamitische stichting in Veenendaal om de jeugd aan te spreken. Dit was geen initiatief van de gemeente, maar burgemeester Kats is er wel enthousiast over. "Prachtig natuurlijk en dat stimuleren we. Ik voeg daar wel aan toe dat we geen buurtwachten of knokploegen willen, zoals je elders ziet. Voor het toezicht hebben we de boa's en de politie hebben we om op te treden."

Grote ongeregeldheden bleven uiteindelijk uit in Veenendaal. Er zijn gisteravond elf bekeuringen uitgeschreven en er is één aanhouding verricht. De boetes en aanhoudingen waren vooral gericht op het overtreden van de avondklok en een persoon die stenen gooide naar de politie.

De politie kreeg vandaag veel steunbetuigingen binnen:


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -