Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Amersfoorter (19) hoeft niet terug de cel in na gewelddadige afpersingspoging

SOEST/AMERSFOORT - Een 19-jarige Amersfoorter die wordt verdacht van een gewelddadige afpersingspoging, hoeft niet terug naar de gevangenis. De rechtbank in Utrecht heeft hem veroordeeld tot 76 dagen jeugddetentie, maar die periode heeft hij al in voorarrest gezeten. Hij moet het slachtoffer, een jongen uit Soest, wel een schadevergoeding betalen van 550 euro.

De rechtbank vindt bewezen dat de Amersfoorter begin oktober samen met een ander met geweld heeft geprobeerd om de Soester te dwingen zijn geld af te geven. Dat gebeurde in de auto en op een picknickplaats in het bos. Hij werd door het Openbaar Ministerie ook verdacht van diefstal met geweld, maar rechtbank sprak hem daarvan vrij. Het is niet bewezen dat er daadwerkelijk iets van het slachtoffer is gestolen.


Klappen en schoppen


De Amersfoorter en zijn vriend hebben grof geweld gebruikt en een mes getoond om het slachtoffer, die hasj van hem wilde kopen, te dwingen zijn geld af te geven. Door de klappen en schoppen heeft de jongen zelfs een paar seconden het bewustzijn verloren en raakte hij gewond. Dit zal volgens de rechtbank een enorme impact hebben gehad op de jongen en op een vriend die getuige was van de mishandeling.

De officier van justitie eiste naast jeugddetentie ook een taakstraf voor de Amersfoorter. De rechtbank ging daar niet in mee, omdat het bij een afpersingspoging is gebleven en de jonge verdachte zich in verband met een eerdere veroordeling moet laten behandelen. Het is in zijn belang en dat van de samenleving dat hij daar zo snel mogelijk mee begint, vindt de rechtbank. Dat zal worden doorkruist als hij terug de cel in moet.

De verdachte en het OM hebben twee weken de gelegenheid om tegen het vonnis in hoger beroep te gaan.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -