Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kritiek op politie na wegsturen slapende dakloze in Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse politie heeft veel kritiek te verduren gekregen op sociale media nadat een slapende dakloze man is weggestuurd in het centrum van Utrecht. Tv-presentator Tim Hofman maakt zich er boos over.

Op het Instagram-account van Politie Utrecht Centrum werd vanochtend een story geplaatst met een foto van de slaapplek van de man. Hij lijkt onder een zeil te liggen. Daarbij staat de tekst: "Aanvang dienst met het wakker maken van een dakloze man. Tevens natuurlijk zijn rommel laten opruimen."

Het bericht leidt tot verontwaardiging bij Hofman, onder meer bekend van de programma's #BOOS en Over Mijn Lijk. Hij snapt niet dat de agenten 'tof' doen over de dakloze man en er een 'coole post' van maken.

Ook de term 'rommel' vindt Hofman ongelukkig, hij benadrukt dat het mogelijk de enige bezittingen van de man zijn. Verder vraagt hij zich af in hoeverre de avondklok geldt voor dak- en thuislozen.


Reactie politie


Hofman krijgt op Twitter veel bijval. In twee uur tijd is zijn bericht bijna duizend keer geliket. Reden voor de Utrechtse politie om met een officiŽle reactie te komen: "We kregen een melding van een mevrouw die vanochtend met haar kind in een speeltuin in de buurt van het Centraal Museum wilde spelen. Maar daar lag iemand te slapen. Hierop heeft de collega de man wakker gemaakt. En hem gevraagd te vertrekken en zijn spullen mee te nemen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -