Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Veenendaalse burgemeester 'heroverweegt' SGP-lidmaatschap na eventuele samenwerking met FvD

VEENENDAAL - De Veenendaalse burgemeester Gert-Jan Kats twijfelt of hij nog lid wil zijn van de SGP. De reden daarvoor is dat fractievoorzitter van de Tweede Kamer Kees van der Staaij heeft laten weten open te staan voor een samenwerking met Forum voor Democratie.

Op Twitter liet de burgemeester weten dat dat aanleiding was zijn lidmaatschap van de partij te heroverwegen. Kats krijgt bijval maar ook kritiek op zijn standpunt. Zo vraagt een Twitteraar zich af waarom de burgemeester niet de samenwerking opzoekt in zijn verbindende functie. De burgemeester is stellig: "Met heulen met openlijke antisemieten ga je een lijn over, die je niet over moet willen gaan. Jammer dat de partij deze lijn niet trekt."

Een woordvoerder van de burgemeester laat weten dat hij er geen verdere toelichting op wil geven. "Hij heroverweegt zijn lidmaatschap en de verdere afwegingen daarbij zijn voor hem zelf."


De nieuw verkozen SGP-partijvoorzitter Dick van Meeuwen laat in het Nederlands Dagblad juist weten dat hij niets ziet in een samenwerking met FvD, "onder meer vanwege inhoudelijke verschillen over medisch-ethische kwesties en een gebrek aan ervaring met bestuurlijke taken".


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -