Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Schoolplein Hooglanderveen moet dicht wegens lawaai, ouders starten petitie

HOOGLANDERVEEN - Inwoners van Hooglanderveen zijn een petitie gestart tegen het sluiten van het plein van de St. Josephschool. Deze week werd bekend dat de basisschool na schooltijd de hekken sluit voor kinderen die op het plein willen spelen. Bij de gemeente Amersfoort zijn klachten binnengekomen van omwonenden die vinden dat de spelende kinderen te veel lawaai maken. De gemeente wil daarom het plein vanaf 1 februari na schooltijd sluiten.

Veel ouders in het dorp zijn het niet eens met die beslissing. Het plein wordt veelvuldig gebruikt door kinderen van alle leeftijden en zij vinden het een gemis als het plein niet meer toegankelijk zou worden. De gemeente stelt dat een nieuwe speeltuin die even verderop is geopend een goed alternatief is voor de spelende jeugd. De initiatiefnemers van de petitie zijn het daar slechts deels mee eens. In Hooglanderveen wonen veel jonge gezinnen en in de nieuwe speeltuin is het nu al erg druk. Bovendien is er op de speelplaats bij de school een pannaveldje en Ping-pongtafel waarvoor geen alternatief is in de buurt.

De initiatiefnemers van de petitie willen dat het plein ook na schooltijd toegankelijk blijft en hoopt dat er naar alternatieven gezocht wordt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -