Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Failliete verzekeraar Conservatrix keert polishouders 70 procent uit

UTRECHT/BAARN - Klanten van de failliete levensverzekeraar Conservatrix kunnen binnenkort een deel van hun geld tegemoet zien. Dat hebben de curatoren van het bedrijf in Utrecht vandaag bekend gemaakt.

In een bericht op de website van Conservatrix schrijven de zaakbeheerders dat ze toestemming hebben gekregen om alle klanten tussentijds zeventig procent van het verzekerde bedrag uit te keren bij bijvoorbeeld een sterfgeval of het beŽindigen van een verzekering. Het gaat dan wel om verzekerde voorvallen die voor 1 januari zijn gebeurd. Ze krijgen daarover een brief.

In februari proberen de curatoren uitkeringen te regelen voor voorvallen in januari. Ook zullen mensen die erom hebben gevraagd binnenkort een kopie van hun polis ontvangen. De klantenservice van Conservatrix is intussen uitgebreid. In december lieten de beheerders al weten dat polishouders op ongeveer 60 tot 90 procent van hun aanspraken mochten rekenen.

In februari worden ook gesprekken verwacht met partijen die geÔnteresseerd zijn om de levensverzekeraar over te nemen. Conservatrix heeft een schuld van zo'n 800 miljoen euro opgebouwd en heeft niet genoeg vermogen om alle verplichtingen, met name die aan de klanten, na te komen. Volgens de wet komen polishouders wel eerder aan de beurt dan andere schuldeisers.

Conservatrix, dat oorspronkelijk in Baarn was gevestigd, verkeert al jaren in financiŽle problemen. De verzekeraar werd in 2017 op last van De Nederlandsche Bank verkocht. Het beheer over 80.000 polissen verhuisde daarmee naar Utrecht en de oorspronkelijke eigenaren werden buitenspel gezet. Sindsdien zijn er geen nieuwe polissen meer verkocht.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -